La Oxford se preda limba romana
Ambasadorul Romaniei la Londra, dr. Ion Jinga a lansat la Universitatea Oxford din marea Britanie un curs de limba romana, ce va fi predat la Facultatea de Lingvistica, Filologie si Fonetica.
Cursul este finantat de Ministerul Educatiei din Romania si are deja peste 20 de studenti inscrisi. „Limba romana este atractiva pentru ca este o combinatie intre familiar si ciudat. Este o limba romanica, desprinsa din latina, care seamana cu italiana, spaniola, portugheza si franceza. Diferenta este ca romana s-a ‘rupt’ foarte timpuriu de celelalte limbi romanice, fiind izolata secole intregi. In aceasta perioada, limba romana a capatat puternice influente slave si maghiare”, a declarat profesorul Martin Maiden pe site-ul Universitatii Oxford.
Si pentru ca limba romana este o provocare pentru lingvisti, este predata la Oxford de un profesor roman. Pentru prima data in istorie, la Oxford se preda limba romana, iar profesor este Oana Barnulescu.
Potrivit datelor de la Institutul Limbii Romane, in toata lumea sunt 45 de lectorate prin care se preda limba romana, la institutii precum Universitatea Columbia din SUA, Universitatea de Paris N-Sorbonne din Franta, Universitatea din Pisa- Italia, Universitatea Delhi din India.
Universitatea Oxford este una dintre cele mai vechi universitati din lume. Ocupa locul 4 in topul universitatilor. Are 18.000 de studenti de 130 de nationalitati.
Taguri:
limba romana, national magazin, universitatea oxford, limba romana la oxfordMai citeste si:
Dorinta de a locui in nord are acum un nume:
Situat in Baneasa, in imediata apropiere a Casei Presei Libere, ansamblul Coralilor Residence se remarca printre ofertele imob
INCEPETI PRIMAVARA INTR-O NOUA LOCUINTA
Anul 2014 a inceput promitator, cel putin din punct de vedere al dezvoltarii imobiliare, astfel ca asistam la o “dezmortire” usoara a pietei la nivelul preturilor, dar si din punct de vedere al numarului de imobile noi care tot “rasar” in toate zonele Bucurestiului.
Astfel, cei care opteaza pentru achizitionar
Pretul pe eticheta
In antichitate se punea mare accent pe miscarile corpului, intrucat considerau ca prin acestea o persoana poate exprima nobletea si perfectiunea spiritului. In Evul Mediu insa, manierele modelau omul, pentru a deveni mai bun. Gesturile erau expresia unei realitati ascunse, ii conturau viciile, slabiciunine