Ansambluri

Anunturi

// now 2 column - camere - compartimentare
// same for etaj min and max

Cluj-Napoca: O piață imobiliară în creștere

Cluj-Napoca: O piață imobiliară în creștere

Cluj-Napoca are o piață imobiliară în creștere continua. Acest lucru se datorează mai multor factori de natura culturala si economica.

Dezvoltarea economică, cu precadere a ramurii turistice, reprezinta locomotiva acestui trend crescator. Cluj-Napoca este un oraș cu o istorie bogată și o cultură vibrantă care atrage turisti din toata lumea.

Dezvoltarea culturala are, de asemenea, o pondere semnificativa in cresterea notorietatii orasului de pe Bega. Fiind unul dintre cele mai importante centre universitare din Romania, alaturi de Iasi, Bucuresti si Sibiu, Clujul are puterea de a atrage organizatorii de evenimente culturale, concerte si festivaluri destinate studentilor din tara si de peste hotare.

O afacere foarte profitabila in acest minunat oras o reprezinta inchirierea apartamentelor in regim hotelier. Avand in vedere multitudinea de evenimente care se organizeaza pe tot parcursul anului, rentabilitatea depaseste cu mult media celorlante orase mari din tara.

Cluj-Napoca este un oraș în plină dezvoltare si datorita investitiilor companiilor straine atrase de forta de munca foarte bine calificata. Astfel devine un oraș atractiv pentru locuit, atât pentru români, cât și pentru străini.


Clasificarea apartamentelor, in functie de anul constructiei. Apartamentele din Cluj-Napoca pot fi împărțite în două categorii principale:

  1. Apartamente vechi, sunt situate în blocuri construite înainte de 1989 și sunt, în general, mai ieftine decât cele noi deoarece necesita ample lucrari de renovare.
  2. Apartamente noi: Acestea sunt situate în blocuri construite după anul 2010 și sunt, în general, mai scumpe decât cele vechi. Sunt, de asemenea, finisate modern si sunt dotate cu aparatura electrocasnica performanta


Cartiere din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oraș mare, cu o varietate de cartiere, fiecare cu propriile sale caracteristici. Iată câteva dintre cele mai populare cartiere împreună cu avantajele și dezavantajele de a locui în fiecare:

Centrul istoric: Acest cartier este situat în inima orașului și este un Patrimoniu Mondial UNESCO. Avantaje: acces la numeroase atracții turistice și culturale, viață de noapte vibrantă. Dezavantaje: costul ridicat al proprietăților imobiliare, trafic aglomerat.

Gheorghe Barițiu: Acest cartier este situat în apropierea centrului istoric și este un cartier rezidențial și comercial. Avantaje: acces la numeroase facilități și servicii, apropiere de centrul orașului. Dezavantaje: trafic aglomerat, zgomot.

Mănăștur: Acest cartier este situat în partea de nord a orașului și este un cartier rezidențial și industrial. Avantaje: prețuri mai accesibile la proprietățile imobiliare, acces la parcuri și lacuri. Dezavantaje: poluare, trafic aglomerat.

Grigorescu: Acest cartier este situat în partea de sud a orașului și este un cartier rezidențial și studentesc. Avantaje: prețuri accesibile la proprietățile imobiliare, acces la universitate și la alte instituții de învățământ. Dezavantaje: trafic aglomerat în timpul orelor de vârf, zgomot.


Perspective

Se preconizează că piața imobiliară din Cluj-Napoca va continua să crească în următorii ani. Acest lucru se datorează faptului că orașul va continua să se dezvolte economic și va rămâne un oraș atractiv. Prin înțelegerea tendințelor actuale și a caracteristicilor fiecărui cartier, cumpărătorii și investitorii pot lua decizii informate și pot profita de oportunitățile oferite de piață.


Acum iti poti CREA CONT pentru a iti posta :

  1. ANUNTUL cu oferta de Vanzare / Inchiriere
  2. CEREREA de Achizitie / Inchiriere

Posteaza-l GRATUIT si pe pagina de FACEBOOK !


2023-09-26 15:27:38
1424 vizualizari
Autor: Andrei HOGAS

Citeste toate noutatile imobiliare
Apartamente noi Bucuresti

Taguri:

dezvoltare culturala, afacere profitabila, inchiriere in regim hotelier, cluj napoca, cluj, piata imobiliara, cumparatori, investitori, oportunitati, cartierul Grigorescu, cartierul Manastur, centrul istoric, cartierul Gheorghe Baritiu


Mai citeste si:

72 de ani de Bugs Bunny

What's up, Doc?

Bugs Bunny este un personaj de desen animat cunoscut de noi toti, indiferent de varsta. Este un iepuras gri, extrem de viclean, dar simpatic, care apare in seria de desene animate Looney Tunes si Merrie Melodies. El a  luat nastere din desenele lui Tex Avery si Robert McKimson in anu

-0001-11-30 00:00:00
2280 vizualizari

Un rasarit intr-un pahar

 

Weekend. Duminica. Noapte. Ora doua. Pe biroul din dormitor o scrumiera plina cu mucuri de tigara si un pahar pe jumatate plin, langa o sticla pe jumatate goala. Un pachet de

-0001-11-30 00:00:00
2015 vizualizari

BookLand reloaded. De data asta la Metrorex.

 

Deviza noastra este sa aducem cartile mai aproape de oameni. Locul acestor prieteni tacuti nu este in biblioteci sau doar in targuri, ci in oras - in mijlocul oamenilor. O carte, lasata pe bancile din mijloacele de transport in comun pentru oricine vrea sa evadeze intr-o lume imaginara, poate transforma un timp pierdut in bucu

-0001-11-30 00:00:00
1441 vizualizari

Partenerii nostri