Ansambluri

Anunturi

// now 2 column - camere - compartimentare
// same for etaj min and max

Cluj-Napoca: O piață imobiliară în creștere

Cluj-Napoca: O piață imobiliară în creștere

Cluj-Napoca are o piață imobiliară în creștere continua. Acest lucru se datorează mai multor factori de natura culturala si economica.

Dezvoltarea economică, cu precadere a ramurii turistice, reprezinta locomotiva acestui trend crescator. Cluj-Napoca este un oraș cu o istorie bogată și o cultură vibrantă care atrage turisti din toata lumea.

Dezvoltarea culturala are, de asemenea, o pondere semnificativa in cresterea notorietatii orasului de pe Bega. Fiind unul dintre cele mai importante centre universitare din Romania, alaturi de Iasi, Bucuresti si Sibiu, Clujul are puterea de a atrage organizatorii de evenimente culturale, concerte si festivaluri destinate studentilor din tara si de peste hotare.

O afacere foarte profitabila in acest minunat oras o reprezinta inchirierea apartamentelor in regim hotelier. Avand in vedere multitudinea de evenimente care se organizeaza pe tot parcursul anului, rentabilitatea depaseste cu mult media celorlante orase mari din tara.

Cluj-Napoca este un oraș în plină dezvoltare si datorita investitiilor companiilor straine atrase de forta de munca foarte bine calificata. Astfel devine un oraș atractiv pentru locuit, atât pentru români, cât și pentru străini.


Clasificarea apartamentelor, in functie de anul constructiei. Apartamentele din Cluj-Napoca pot fi împărțite în două categorii principale:

  1. Apartamente vechi, sunt situate în blocuri construite înainte de 1989 și sunt, în general, mai ieftine decât cele noi deoarece necesita ample lucrari de renovare.
  2. Apartamente noi: Acestea sunt situate în blocuri construite după anul 2010 și sunt, în general, mai scumpe decât cele vechi. Sunt, de asemenea, finisate modern si sunt dotate cu aparatura electrocasnica performanta


Cartiere din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oraș mare, cu o varietate de cartiere, fiecare cu propriile sale caracteristici. Iată câteva dintre cele mai populare cartiere împreună cu avantajele și dezavantajele de a locui în fiecare:

Centrul istoric: Acest cartier este situat în inima orașului și este un Patrimoniu Mondial UNESCO. Avantaje: acces la numeroase atracții turistice și culturale, viață de noapte vibrantă. Dezavantaje: costul ridicat al proprietăților imobiliare, trafic aglomerat.

Gheorghe Barițiu: Acest cartier este situat în apropierea centrului istoric și este un cartier rezidențial și comercial. Avantaje: acces la numeroase facilități și servicii, apropiere de centrul orașului. Dezavantaje: trafic aglomerat, zgomot.

Mănăștur: Acest cartier este situat în partea de nord a orașului și este un cartier rezidențial și industrial. Avantaje: prețuri mai accesibile la proprietățile imobiliare, acces la parcuri și lacuri. Dezavantaje: poluare, trafic aglomerat.

Grigorescu: Acest cartier este situat în partea de sud a orașului și este un cartier rezidențial și studentesc. Avantaje: prețuri accesibile la proprietățile imobiliare, acces la universitate și la alte instituții de învățământ. Dezavantaje: trafic aglomerat în timpul orelor de vârf, zgomot.


Perspective

Se preconizează că piața imobiliară din Cluj-Napoca va continua să crească în următorii ani. Acest lucru se datorează faptului că orașul va continua să se dezvolte economic și va rămâne un oraș atractiv. Prin înțelegerea tendințelor actuale și a caracteristicilor fiecărui cartier, cumpărătorii și investitorii pot lua decizii informate și pot profita de oportunitățile oferite de piață.


Acum iti poti CREA CONT pentru a iti posta :

  1. ANUNTUL cu oferta de Vanzare / Inchiriere
  2. CEREREA de Achizitie / Inchiriere

Posteaza-l GRATUIT si pe pagina de FACEBOOK !


2023-09-26 15:27:38
vizualizari
Autor: Andrei HOGAS

Citeste toate noutatile imobiliare
Apartamente noi Bucuresti

Taguri:

dezvoltare culturala, afacere profitabila, inchiriere in regim hotelier, cluj napoca, cluj, piata imobiliara, cumparatori, investitori, oportunitati, cartierul Grigorescu, cartierul Manastur, centrul istoric, cartierul Gheorghe Baritiu


Mai citeste si:

SUPER OFERTELE toamnei la PROJECT EXPO

Primul targ imobiliar al toamnei a inceput. Mai sunt doar doua zile in care puteti studia piata in cadrul targului PROJECT EXPO, ce se desfasoara la Sala Palatului.

Va asteptam cu oferte greu de refuzat astazi intre orele 10:00 si 18:00 si ma

-0001-11-30 00:00:00
3785 vizualizari

Blestemul Castelului Haller din Coplean, Cluj

Ca Transilvania are castele si palate de o frumusete covarsitoare este un adevar care nu mai trebuie demonstrat. De aceea, in peregrinarile noastre nu ne oprim doar la admirarea arhitecturii, ci incercam sa surprindem firea efemerilor proprietari. Iar castelul cu scoici datorita ornamentelor aflate deasupra ferestrelor) ne spune astazi

-0001-11-30 00:00:00
3774 vizualizari

Ozana Residence - Ultimele doua apartamente disponibile

OZANA RESIDENCE este un proiect rezidential din cartierul Ozana si este amplasat la numai 5 minute de mers pe jos in spatele Hipermarket-ului Auchan Titan.

Imobilul este proaspat finalizat  ( 

-0001-11-30 00:00:00
2773 vizualizari

Partenerii nostri