Ansambluri

Anunturi

// now 2 column - camere - compartimentare
// same for etaj min and max

Arta de a Renova

2023-09-17 14:50:52
0 vizualizari
Arta de a Renova

Din punct de vedere urbanistic, Bucurestiul ofera surprize la tot pasul. O mare parte a cladirilor construite in perioada interbelica au avut o soarta nefasta ca urmare a procesului de nationalizare. Efectele acestui fenomen sunt vizibile peste tot in Micul Paris desi au trecut peste 33 de ani de la Revolutie.

De la momentul caderii regimului comunist, proprietarii de drept a cladirilor nationalizate s-au zbatut sa recupereze agoniseala parintilor sau a bunicilor. Recuperarea, in unele cazuri, a fost posibila integral. In alte situatii au fost recuperate doar partial ca urmare a recompartimentarilor si a vanzarilor succesive de catre cei care au intrat in proprietate prin bunavointa institutiilor statului incepand cu anul 1989.

Starea de degradare a acestor imobile este una foarte avansata. Familiile care au primit in folosinta aceste cladiri de la institutiile statului comunist au operat nenumarate modificari la nivelul compartimentarilor, a instalatiilor electrice, de incalzire, de ventilare. Au modificat sau astupat ferestre si usi de acces in cladire, au asezat podele peste cele existente si au creat goluri tehnice de care rozatoarele si gandacii au profitat din plin. Cosurile de fum nu au fost intretinute, au aplicat pe exteriorul cladirii alte cosuri de fum metalice, nu au intretinut acoperisul, podul si tocurile ferestrelor fapt ce a permis infiltrarea apelor pluviale si a condus la distrugerea stocaturilor si a ornamentelor.


MAI MULTE FOTOGRAFII DIN TIMPUL LUCRARILOR, POT FI VAZUTE AICI.


Totul a fost la voia intamplarii, avand in vedere ca in cladiri cu o arhitectura deosebita au fost lasati sa locuiasca persoane ale caror venituri nu au fost niciodata suficiente pentru a intretine aceste bijuterii ale Bucurestiului interbelic. Altii, chiar daca ar fi avut posibilitatea, nu au avut nici macar interesul de a locui intr-o cladire curata si cu un aspect placut.

Renovarea caselor nationalizate este foarte costisitoare. De cele mai multe ori peretii de caramida, deoarece structura de rezistenta este foarte afectata, au nevoie de camasuire cu plasa sudata montata pe ambele parti peste care se aplica o tencuiala serioasa (cel putin 2 centimetri).

Dupa stabilizarea peretilor vine randul acoperisului. Capriorii afectati de infiltratii trebuie schimbati, la fel si astereala dar nu inainte de a inlatura tabla ruginita si gaurita.

Imediat dupa finalizarea noului acoperis se continua cu tratarea lemnului si se incep lucrarile in interiorul apartamentelor : termoizolarea, retelele electrice, instalatia sanitara si de incalzire, turnarea sapelor, finisarea tavanelor, a peretilor si a pardoselilor.

HOGAS – Constructii si Renovare are in vedere salvarea si redarea catre circuitul locativ a cat mai multor cladiri realizate in perioada interbelica insa, pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor atat din punct de vedere tehnic si estetic, trebuie stiut ca astfel de resuscitari imobiliare sunt foarte costisitoare.

Asteptam noi provocari ! Ne puteti contacta telefonic 0741.08.53.08 si prin e-mail la adresa andrei@hogas.ro.

Citeste toate noutatile imobiliare
Apartamente noi Bucuresti

Taguri:

renovare, urbanistic, cladiri, construite, nationalizare, Micul Paris


Mai citeste si:

Dezvoltatorii Imobiliari, Agentiile si Proprietarii pot publica pe portalul imobiliar Apartamente-Case-Bucuresti.ro

Apartamente-Case-Bucuresti.ro este portalul imobiliar care, inca din 2011, cu propria echipa de vanzari a promovat, a vandut si a inchiriat apartamente, case si spatii comerciale in toate sectoarele din Bucuresti si in localitatile din jur in care dezvoltarea imobiliara a avut un ritm accelerat (Chiajna, Mogosoaia, Buftea , Pipe

2023-09-19 08:09:15
vizualizari

Adauga Cererea Ta pe Apartamente-Case-Bucuresti.ro

Platforma ofera posibilitatea de a Adauga o Cerere.

Indiferent de ceea ce iti doresti sa cumperi sau sa inchiriezi, platforma imobiliara Apartamente-Case-Buucuresti.ro iti puune la dispozitie optiune

2023-09-19 07:55:53
vizualizari

TVA 0% pentru lucrarile de renovare facturate persoanelor fizice, propune HOGAS Consultanta si Dezvoltare

Posibilitatea de a aplica 0% TVA pentru lucrarile de renovare facturate persoanelor fizice, indiferent de cifra de afaceri la care a ajuns firma care presteaza activitati in acest domeniu, ar avea multiple efecte benefice in plan economic si social.

Aceasta masura fiscala poate avea un impact semnificativ

2023-09-19 07:50:46
vizualizari

Arta de a Renova

Din punct de vedere urbanistic, Bucurestiul ofera surprize la tot pasul. O mare parte a cladirilor construite in perioada interbelica au avut o soarta nefasta ca urmare a procesului de nationalizare. Efectele acestui fenomen sunt vizibile peste tot in Micul Paris desi au trecut peste 33 de ani de la Revolutie.

De la moment

2023-09-17 14:50:52
0 vizualizari

Partenerii nostri