Ansambluri

Anunturi

// now 2 column - camere - compartimentare
// same for etaj min and max

Arta de a Renova

Arta de a Renova

Din punct de vedere urbanistic, Bucurestiul ofera surprize la tot pasul. O mare parte a cladirilor construite in perioada interbelica au avut o soarta nefasta ca urmare a procesului de nationalizare. Efectele acestui fenomen sunt vizibile peste tot in Micul Paris desi au trecut peste 33 de ani de la Revolutie.

De la momentul caderii regimului comunist, proprietarii de drept a cladirilor nationalizate s-au zbatut sa recupereze agoniseala parintilor sau a bunicilor. Recuperarea, in unele cazuri, a fost posibila integral. In alte situatii au fost recuperate doar partial ca urmare a recompartimentarilor si a vanzarilor succesive de catre cei care au intrat in proprietate prin bunavointa institutiilor statului incepand cu anul 1989.

Starea de degradare a acestor imobile este una foarte avansata. Familiile care au primit in folosinta aceste cladiri de la institutiile statului comunist au operat nenumarate modificari la nivelul compartimentarilor, a instalatiilor electrice, de incalzire, de ventilare. Au modificat sau astupat ferestre si usi de acces in cladire, au asezat podele peste cele existente si au creat goluri tehnice de care rozatoarele si gandacii au profitat din plin. Cosurile de fum nu au fost intretinute, au aplicat pe exteriorul cladirii alte cosuri de fum metalice, nu au intretinut acoperisul, podul si tocurile ferestrelor fapt ce a permis infiltrarea apelor pluviale si a condus la distrugerea stocaturilor si a ornamentelor.


MAI MULTE FOTOGRAFII DIN TIMPUL LUCRARILOR, POT FI VAZUTE AICI.


Totul a fost la voia intamplarii, avand in vedere ca in cladiri cu o arhitectura deosebita au fost lasati sa locuiasca persoane ale caror venituri nu au fost niciodata suficiente pentru a intretine aceste bijuterii ale Bucurestiului interbelic. Altii, chiar daca ar fi avut posibilitatea, nu au avut nici macar interesul de a locui intr-o cladire curata si cu un aspect placut.

Renovarea caselor nationalizate este foarte costisitoare. De cele mai multe ori peretii de caramida, deoarece structura de rezistenta este foarte afectata, au nevoie de camasuire cu plasa sudata montata pe ambele parti peste care se aplica o tencuiala serioasa (cel putin 2 centimetri).

Dupa stabilizarea peretilor vine randul acoperisului. Capriorii afectati de infiltratii trebuie schimbati, la fel si astereala dar nu inainte de a inlatura tabla ruginita si gaurita.

Imediat dupa finalizarea noului acoperis se continua cu tratarea lemnului si se incep lucrarile in interiorul apartamentelor : termoizolarea, retelele electrice, instalatia sanitara si de incalzire, turnarea sapelor, finisarea tavanelor, a peretilor si a pardoselilor.

HOGAS – Constructii si Renovare are in vedere salvarea si redarea catre circuitul locativ a cat mai multor cladiri realizate in perioada interbelica insa, pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor atat din punct de vedere tehnic si estetic, trebuie stiut ca astfel de resuscitari imobiliare sunt foarte costisitoare.

Asteptam noi provocari ! Ne puteti contacta telefonic 0741.08.53.08 si prin e-mail la adresa andrei@hogas.ro.


Acum iti poti CREA CONT pentru a iti posta :

  1. ANUNTUL cu oferta de Vanzare / Inchiriere
  2. CEREREA de Achizitie / Inchiriere

Posteaza-l GRATUIT si pe pagina de FACEBOOK !

2023-09-17 14:50:52
2654 vizualizari
Autor: Andrei HOGAS

Citeste toate noutatile imobiliare
Apartamente noi Bucuresti

Taguri:

renovare, urbanistic, cladiri, construite, nationalizare, Micul Paris


Mai citeste si:

Continuam seria de succes cu Mihai Bravu Residence 8 si Muncii Residence

 

Mihai Bravu Residence 8 este un imobil aflat in portofoliul dezvoltatorului care a construit seria

-0001-11-30 00:00:00
3347 vizualizari

Cresc preturile pentru ILIOARA RESIDENCE si MIHAI BRAVU RESIDENCE 4

Incepand cu 1 Mai 2015, oferta apartamentelor noi aferente ILIOARA RESIDENCE, respectiv

-0001-11-30 00:00:00
3420 vizualizari

Investeste inteligent in Bragadiru - Little England Residence- Case Noi de Vanzare la 5 minute de Cartierul Drumul Taberei

Little England Residence este proiectul rezidential aflat in cea de a doua faza si care cuprinde 9 locuinte individiuale si o cladire cu destinatie multipla, inclusiv comerciala.

Casele sunt proiectate pentru a asigura maximul de confort pe care si-l poate dori o familie.

Accesul este limitat. Aleea de accces aparti

2024-01-17 10:21:42
2015 vizualizari

Partenerii nostri